Menu
Bewustwording

Jij en je gevoelige kind

Misschien herken je het wel: we zitten op het moment in een intense periode. De scholen zijn namelijk weer gestart. Welkom in de wereld van de nieuwe indrukken en veranderingen. Met daarbij heel veel om te verwerken. Dat kan behoorlijk intens zijn voor je kind, maar wellicht ook voor jou als ouder. En daar kun je iets mee doen. Hoe? Dat vertelt Ellen van Praktijk Groot en Krachtig in deze blog.

Heel veel energie

Je hebt misschien een kind waarvan je merkt dat het hem of haar energie kost om zich weer aan te passen aan deze nieuwe situatie. Ongetwijfeld ben je er veel mee bezig, misschien wel meer dan je wilt en kost het jou dus ook energie. Je wilt namelijk graag dat je kind lekker in zijn of haar vel zit. Er zijn twee manieren om naar jezelf en je gevoelige kind te kijken. Namelijk door te kijken naar wie je zelf bent en door te kijken naar wie je kind is.

Jij als gevoelige denker

Misschien ben je ook wel zo’n gevoelige denker, net als ik. Iemand die alles probeert te analyseren, te begrijpen en te snappen wat er allemaal bij je kind gebeurt. Alleen dat gaat niet van de ene op de andere dag. Dat heeft tijd nodig en dat mag. Je hoeft ook niet alles meteen te willen begrijpen, dat is naar mijn mening een oneindig proces. Maar je kunt wel de kans pakken om te ontdekken wie je zelf bent, wat je nodig hebt in deze periode en wat je kind nodig heeft.

Als je het hebt over je kind, dan bestaat er een hele bijzondere manier om naar je kind te kijken en dat is door naar een tekening te kijken die hij of zij heeft gemaakt. In een tekening kan namelijk zoveel verteld worden over wat je kind op dit moment bezig houdt. Wat zijn of haar behoeftes zijn. Hoe beleeft hij of zij deze intense periode?

Tweedelige webinar

Daarom organiseer ik tweemaal een webinar, kort achter elkaar. Eén webinar is gericht op jou als moeder. Tijdens het webinar ‘jij en je gevoelige kind’ op 14 september deel ik je mijn ervaringen als gevoelige denker, wat ik ervaar in het sensitieve ouderschap en hoe ik daar in sta. Ik wil je inspireren, ervaringen met je uitwisselen en tips met je delen.

Tijdens het tweede webinar ‘je gevoelige kind en kindertekeningen’ op 21 september wil ik je meenemen in de wereld van je gevoelige kind en kindertekeningen. Ik ga met je mijn kennis delen over de gevoeligheid van kinderen, met name de gevoelige denker. Daarbij vertel ik je de waarde van het lezen van een kindertekening. Beide onmisbaar om eens naar jezelf te kijken, maar ook om naar je kind te kijken.

Jouw verhaal

Je hebt de mogelijkheid om input te leveren voor allebei de webinars. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, naar het verhaal van je kind en naar de tekeningen van je kind. Hoe gaat het met je en met je kind? Laat het me weten via ellen@praktijkgrootenkrachtig.nl of laat een reactie hieronder achter. En tekeningen, daar ben ik ook erg nieuwsgierig naar. Dus deel je ze met me?


Eerdere berichten

No Comments

    Leave a Reply