Menu
Bewustwording

Onrustige schooltijden: ondersteun je kind met oliën

Er is veel onzekerheid rondom school voor onze kinderen. Zo begonnen het jaar op school, daarna waren ze weer voor een langere periode thuis. En nu gaan ze, net voor de zomervakantie, weer naar school. Zeker als je een gevoelig kind hebt is dat pittig. Overprikkeling, spanning, stress en onrust komt dan al snel om de hoek kijken. Blogger Laura van TheOilyWay geeft je in deze blog praktische tips hoe haar oliën je kind hierin kunnen ondersteunen.

Fijne etherische oliën om je kind te kunnen ondersteunen zijn:

💧Frankinsence helpt bij prikkels. 1 druppel op de kruin, of verdund onder de voeten. Zo komen prikkels van anderen minder heftig binnen ( evt. achter de oren en kuiltje nek).

💧 White angelica is een heerlijke olie om te helpen afsluiten (van teveel aan prikkels).
Breng aan op de volgende plekken (1 of meerdere): op de polsen, achter de oren, achterin de nek of op de schouders.

Tegenwoordig heb je ook hele leuke diffuser kettingen. Hier druppel je de olie op zodat deze olie de hele dag een beschermer tegen prikkels is.

💧 Grounding werkt fijn als kinderen alleen nog maar stuiteren of erg “in hun hoofd” zitten.
Verdund aanbrengen onder de voeten. Dit helpt weer beter te aarden en minder in het hoofd te zitten. Zo zakken emoties weer naar het “normale” level. Kan ook mooi op het hart.

Daarnaast kun je de volgende oliën dagelijks in de diffuser doen om ze te ondersteunen als de kinderen uit school komen: 💧stress away of 💧peace and calming.

Je kunt ze ook combineren met een ontprikkelende olie zoals hierboven genoemd. Of met een ontspannende olie zoals 💧lavendel of 💧cedarwood. Je kunt de kinderen ook zelf laten kiezen want, zij weten goed welke behoefte ze hebben op dat moment.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.theoilyway.nl


Eerdere berichten door Laura

About Author

Hoi, leuk je te ontmoeten! Ik ben Laura van den Berk, het gezicht achter The Oily Way. The Oily Way is 5 jaar geleden ontstaan vanuit de overtuiging dat we de kracht van de natuur meer mogen gebruiken. Al meer dan 5000 jaar worden etherische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking. Het werd gebruikt als medicijn, maar ook als cosmetica en tijdens diverse rituelen. In de loop der tijd zijn wij als mens door de komst van allerlei synthetische middelen, de kracht van de natuur een beetje vergeten. Jammer, want de natuur bevat zo veel schatten. De etherische oliën uit planten zijn daar onderdeel van. Gelukkig vinden steeds meer mensen weer hun weg terug naar de natuur. KWALITEIT HOOG IN HET VAANDEL Kwaliteit vind ik heel belangrijk bij het gebruik van etherische oliën. Dit is dan ook één van de hoofdredenen dat ik voor de producten van Young Living heb gekozen. Young Living bestaat al meer dan 25 jaar en heeft als enige etherische olie leverancier zijn eigen boerderijen en partner-boerderijen. Deze staan verspreid over de hele wereld. Young Living houdt alles zelf heel goed in de gaten met strenge audits, zodat ze de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën kunnen waarborgen. Het controleren doen ze van begin tot eind, door hun eigen unieke ‘Seed to Seal’ proces. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daartussenin. Als een olie niet voldoet aan hun hoge standaard, zal het nooit de schappen van hun warehouse halen. Kwaliteit & puurheid is wat bij Young Living dus bovenaan staat. Zonder concessies te doen. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de verbouwing van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. LICHAMELIJK, MENTAAL EN SPIRITUEEL De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal/emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten. En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt. Zo is Lemon olie bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken. NOG MEER DAN ALLEEN OLIËN Young Living wilde nog een stapje verder gaan. Hun assortiment is de laatste jaren enorm gegroeid. Allemaal natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit op gebied van o.a.: verzorgings- en schoonmaakproducten, baby- en kinderlijn, mondverzorging, sport, voeding, supplementen, dieren, CBD-lijn en massageoliën. Door de strenge eisen waar YL mee werkt weet ik dat ik op elk gebied een goed en natuurlijk product in handen heb. Wil je graag weten wat er allemaal te krijgen is, bezoek dan mijn website en shop: www.theoilyway.nl Je kunt me ook volgen op Social media. Facebook: www.facebook.com/TheOilyWayLauravdBerk Instagram: www.instagram.com/lauravdberk/

No Comments

    Leave a Reply