Menu
Hart en Ziel

Natuurlijke oliën: zo ondersteunen ze ons leven

Blogger Laura is een expert op het gebied van natuurlijke oliën. Hoe deze oliën jou en je kind kunnen ondersteunen, op een natuurlijke manier, zal ze gaan vertellen in de blog’s die ze voor ons gaat schrijven. Het heeft haar leven kunnen ondersteunen in tijden dat haar wereld op zijn kop stond. Ze neemt je mee in haar persoonlijke verhaal over ADHD en zelfs in haar persoonlijke verhaal over borstkanker.

Ik ben Laura, 46 jaar en woon in Boxmeer met mijn man Roy, onze zoon Noah (17 jaar) en dochter Nyala (14). Net als ieder ander gezin hebben wij maken met dagelijkse uitdagingen. We gaan ze op een positieve manier en frisse blik aan, maar eerlijk is eerlijk dat lukt de ene dag beter dan de andere dag . Graag geef ik jullie een kijkje in ons leven.

ADHD WAT NU

Onze zoon kreeg de diagnose ADHD toen hij 5,5 jaar was. Het eerste wat ik dacht was, geen medicijnen! Ik heb hard geknokt om dat voor elkaar te krijgen maar Roy en ik moesten toegeven dat het voor Noah op een gegeven moment niet meer te doen was. Hij was niet gelukkig thuis en niet gelukkig op school. We hebben voor hem de keuze gemaakt de medicijnen een kans te geven terwijl ik op zoek bleef gaan naar een ‘natuurlijke’, medicijnvrije oplossing.

Na een pittig jaar waarin we onze zoon van apathisch tot agressief gedrag zagen vertonen kwam het verlossende woord. We mochten mee doen met het eliminatie dieet van Dr. Pelsser.
Zij zag een verband tussen voeding en ADHD. We zijn gestopt met de medicijnen en gestart met het dieet. Het heeft uiteindelijk bijna 2 jaar geduurd, maar het was het waard. Noah werd niet meer getriggerd door voeding en kon lekker zichzelf zijn.

Uit het dieet kwam naar voren dat hij geen varkensvlees kon verdragen, daar werd hij erg druk van. Ook de E nummers E200 t/m E203 waren niet goed voor hem.
Vanuit deze ervaring konden we verder kijken welke zorg hij nodig had.

DE TWEE GEVOELIGE DAMES IN HET GEZIN

Onze dochter is een gevoelige dame, een echte huismus die erg aan mij hangt. Als moeder struggel ik nog elke dag hoe om te gaan met haar gevoeligheid en die van mezelf. Hoe ik mijn grens kan bewaken zonder haar te kort te doen. Beetje bij beetje vinden we onze weg hierin.

BORSTKANKER

In 2018 stond ons gezin voor een nieuwe uitdaging. Ik bleek borstkanker te hebben. Het knobbeltje ontdekte ik zelf in mijn borst en het bleek niet goed te zijn.
Onze kinderen waren (net) 15 en 11. Onze zoon trok een muur op en onze dochter kwam meteen met vragen “mama word je kaal” en “mama ga je dood.” 

We waren er al snel over uit dat het voor ons het beste werkte als we ze deelgenoot maakte.

Het is vreselijk om je kinderen door zo’n heftige fase te zien gaan. Ieder op hun eigen manier probeerde ze het een plekje te geven. We waren er al snel over uit dat het voor ons het beste werkte als we ze deelgenoot maakte.

Nyala heeft mijn haar afgeschoren toen ik het begon te verliezen. Noah wreef over mijn rug als ik weer eens boven de wc hing, en Roy niet in de buurt was om me te ondersteunen. Nyala wilde erover praten terwijl Noah de praktische dingen voor zijn rekening nam (boodschappen doen). Het was pittig maar het heeft ons ook veel gebracht. We zijn er als gezin sterker uitgekomen.

GEZOND LEVEN MET NATUURLIJKE PRODUCTEN

Het liet me nog meer inzien hoe belangrijk gezondheid is. We weten dat beweging en goede voeding, daaraan bijdraagt. Maar hoe zit het dan met kwaaltjes verhelpen en mentale ondersteuning? Ook dat wilde ik op een gezonde manier aanpakken.
Ik voel me fijn bij natuurlijke producten. Geen bijwerkingen zoals je zo vaak ziet bij medicatie.

De kracht van de natuur heeft mij altijd al gefascineerd. Als mijn vader (homeopaat) aan het werk was keek ik gefascineerd toe en hing ik aan zijn lippen als hij vertelde over zijn beroep! Niet wetende dat ik later zelf een bedrijf zou starten met natuurlijke producten 😉

Hoe ik vanuit het beroep dierenartsassistente naar het starten van een eigen bedrijf ben gekomen vertel ik je graag.

YOUNG LIVING LEVERT KWALITEITSPRODUCTEN

Mede door het dieet van Noah ben ik veel meer op onze voeding gaan letten. Dat maakte dat ik op een dag op zoek was naar pure pepermunt olie voor een recept. Na een lange zoektocht kwam ‘Young Living’ op mijn pad. Het bleek het enige etherische olie bedrijf die pure pepermunt olie kon leveren. Alleen deze was geschikt voor inname. Dat maakte me nieuwsgierig. Waarom die van hun wel en andere merken niet.

Ze blijken te werken via een uniek ‘seed to seal’ proces. Dat houdt in dat ze ALLES in eigen beheer houden. Ze hebben nu eigen boerderijen verdeeld over de hele wereld (Canada, Zuid Frankrijk, Kroatie, Bulgarije, Hawai, Ecuador, Oman, Australië, Taiwan, Mexico, Fillipijnen en Zuid afrika).

Young Living staat voor kwaliteit en dat kunnen ze alleen garanderen als je alles zelf doet.
Ze zaden, oogsten en bottelen hun producten zelf. Houden zeer strenge controles en ze gebruiken geen pesticiden (in plaats daarvan gebruiken ze hun eigen oliën om het ongedierte te bestrijden).

Eerlijk gezegd was het liefde op het eerste gezicht. Dit is een bedrijf dat niet alleen bezig is met echt ‘puur natuur’ maar ook om de natuur geeft. Ze hebben een foundation waar meerdere goede doelen aan verbonden zijn.

DE STARTER KIT

Naast de pepermunt olie heb ik nog meer oliën besteld. Om te starten begon ik met de ‘starter kit’. Dit is een pakket van de 12 meest gebruikte oliën, een diffuser en nog wat extraatjes. Er werd me uitgelegd waar ik alles voor kon gebruiken, ik werd steeds enthousiaster. Ik had gewoon mijn eigen natuurlijke EHBO in huis!

Niks geen paracetamol meer voor ongemakken, of pilletjes voor de voorjaarspollen of maandelijkse ongemakken. Ik kon mijn zoon helpen met focussen voor school, mijn man sport veel en merkte hoe fijn het voor de spieren was. Onze dochter die ik kon helpen met overprikkeling en zelfvertrouwen, de lijst is eindeloos en dan heb ik het alleen nog maar over de 12 oliën uit de kit.

YL heeft er bijna 300 in z’n assortiment zitten. Naast de oliën hebben ze een mondverzorgingslijn, schoonmaakproducten, supplementen, baby/kinderproducten, verzorgingsproducten, make up, gezonde voeding en massage oliën.

Stap voor stap hebben we de producten in huis vervangen door een gezonde variant. Je schrikt ervan als je ziet wat er allemaal voor rotzooi in de gewone producten in de supermarkt zit. Ik wilde heel graag een gezonde leefomgeving creëren voor ons gezin. Bij YL weet ik zeker dat er met zorg is gekeken naar de puurheid van de producten.

Ik gun jou dit ook en geef graag via mijn blogs een inkijkje in ons leven.
De ups en downs en hoe wij daarmee dealen en hoe we deze mooie oliën (en de andere producten) gebruiken in ons leven.

Wil je meer lezen over Laura en haar bedrijf in natuurlijke oliën? Hier vind je haar persoonlijke pagina.


Lees meer
Eten

Omega 3… Omega wat?

Naast lachen, slapen, water, zuurstof en zon is omega 3 het belangrijkste voor een…

18 januari 2022
About Author

Hoi, leuk je te ontmoeten! Ik ben Laura van den Berk, het gezicht achter The Oily Way. The Oily Way is 5 jaar geleden ontstaan vanuit de overtuiging dat we de kracht van de natuur meer mogen gebruiken. Al meer dan 5000 jaar worden etherische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking. Het werd gebruikt als medicijn, maar ook als cosmetica en tijdens diverse rituelen. In de loop der tijd zijn wij als mens door de komst van allerlei synthetische middelen, de kracht van de natuur een beetje vergeten. Jammer, want de natuur bevat zo veel schatten. De etherische oliën uit planten zijn daar onderdeel van. Gelukkig vinden steeds meer mensen weer hun weg terug naar de natuur. KWALITEIT HOOG IN HET VAANDEL Kwaliteit vind ik heel belangrijk bij het gebruik van etherische oliën. Dit is dan ook één van de hoofdredenen dat ik voor de producten van Young Living heb gekozen. Young Living bestaat al meer dan 25 jaar en heeft als enige etherische olie leverancier zijn eigen boerderijen en partner-boerderijen. Deze staan verspreid over de hele wereld. Young Living houdt alles zelf heel goed in de gaten met strenge audits, zodat ze de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën kunnen waarborgen. Het controleren doen ze van begin tot eind, door hun eigen unieke ‘Seed to Seal’ proces. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daartussenin. Als een olie niet voldoet aan hun hoge standaard, zal het nooit de schappen van hun warehouse halen. Kwaliteit & puurheid is wat bij Young Living dus bovenaan staat. Zonder concessies te doen. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de verbouwing van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. LICHAMELIJK, MENTAAL EN SPIRITUEEL De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal/emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten. En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt. Zo is Lemon olie bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken. NOG MEER DAN ALLEEN OLIËN Young Living wilde nog een stapje verder gaan. Hun assortiment is de laatste jaren enorm gegroeid. Allemaal natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit op gebied van o.a.: verzorgings- en schoonmaakproducten, baby- en kinderlijn, mondverzorging, sport, voeding, supplementen, dieren, CBD-lijn en massageoliën. Door de strenge eisen waar YL mee werkt weet ik dat ik op elk gebied een goed en natuurlijk product in handen heb. Wil je graag weten wat er allemaal te krijgen is, bezoek dan mijn website en shop: www.theoilyway.nl Je kunt me ook volgen op Social media. Facebook: www.facebook.com/TheOilyWayLauravdBerk Instagram: www.instagram.com/lauravdberk/

No Comments

    Leave a Reply