Menu

“Omdat zij de wereld mooier kleuren”

Morris + Maan

Over ons

Morris en Maan is een online platform voor bewust ouderschap van gevoelige kinderen. Vanuit gevoel, vanuit liefde. Een plek waar jij als ouder handvaten vindt voor je kind, maar ook voor jezelf. Gevoelige kinderen zitten vaak op jonge leeftijd al vol met levensvragen. Honger naar antwoorden over het leven. Ze zijn intens verbonden met de wereld en haar natuur. Dat kun je zien als een enorme kracht, maar het kan vaak ook voelen als een zware last. Op dit platform vind je blogs, podcast en online trainingen die jou en je kind kunnen ondersteunen om van gevoeligheid je kracht in plaats van je last te maken. Want deze kinderen zijn geboren om de wereld weer te kleuren, te herstellen en de wereld weer in balans te brengen. De toekomstkinderen, laten we er zuinig op zijn!

The face behind

Manoëlle Maijs (1987) is de oprichtster van Morris en Maan.
Al op jonge leeftijd had ze het gevoel dat ze anders in het leven stond dan anderen. Een klein draakje vurig kon ze zijn. Nieuwsgierig naar het leven, altijd vol levensenergie. Dat kon haar kracht zijn, maar vaak ook haar valkuil.
Op latere leeftijd wist ze dan ook al snel dat een carrière in de creatieve sector haar het beste zou passen. Afgestudeerd binnen het Ruimtelijk Ontwerp en Vormgeving en met een diploma op zak ging ze de wijde wereld in. Niet wetend dat dat pas het begin was van haar zoektocht naar Morris + Maan. Ze verlengde haar kwaliteiten op de fotovakschool en startte al snel als zelfstandig fotograaf.
Haar fascinatie voor de psychische kant van de mens bleek net zo groot te zijn als haar creatieve interesse. En zo volgde ze nog opleidingen tot Coaching Counseling en Stressmanagement.

Hoogsensitief

In 2012 werd ze moeder van haar oudste zoon Dex Morris. Dat Dex veel gevoeliger was dan menig ander kind merkte ze al snel. En hoogsensitiviteit werd een begrip. Als een puzzel vielen de stukjes in elkaar. Niet alleen die van haar zoon, maar ook die van haarzelf (en zelfs die van haar partner). In 2014 kwam er nog zo’n gevoelig mooi jongetje, Bing James, ter wereld.
Er was nog zo weinig bekendheid binnen het onderwerp hoogsensitiviteit. Daarom besloot ze zich om te scholen om te kunnen gaan coachen en trainen op het gebied van HSP. Dat is het zaadje geweest wat werd gepland voor Morris + Maan. Nu met een sterke missie om deze gevoelige kinderen in hun kracht te zetten, om de wereld weer meer liefde te geven en handvaten uit te reiken aan iedereen die het nodig heeft. Want samen bouwen we aan de toekomst.
Het online platform werd haar speeltuin. Daar kan ze eindeloos in blijven creëren, inspireren en al haar kennis delen. Als expert, maar tevens als ervaringsdeskundige.

Inmiddels is het Morris en Maan team uitgebreid met nog een zoon en broertje, Billie Wolf (oktober 2020). Wil je een kijkje nemen in het leven achter Morris en Maan? Volg dan onze avonturen mee op instagram