Menu
Reizen

De herfstvakantie: fijne buitenspeeltips

De herfstvakantie is begonnen en de blaadjes aan de bomen beginnen hun mooiste kleuren te tonen. De mooiste herfst schatten vallen als vanzelf op de grond. Tijd om naar het bos te gaan of om lekker een buitenspeeltuin op te zoeken om te kunnen spelen, balanceren, ontdekken, ontmoeten en te delen. Hierbij wat leuke tips van plekjes die wij (blogger Hanneke en gezin) de laatste tijd hebben bezocht. En mocht je zelf nog wat aanvullingen hebben, deel ze gerust. Zo kunnen we elkaar inspireren!

De Sint-Jansberg in Plasmolen

De Sint-Jansberg is onze uitwaai plek in de herfstvakantie. Regelmatig rijden we hier heen om even uit te waaien. Met de laarzen in de modder. Nu in de herfst is het er prachtig met tamme kastanjes, eikeltjes en beukennootjes. Neem een tas of een mandje mee want er zijn hier zoveel herfstschatten te vinden! En hoe leuk is het om hier de mooiste herfsttafels mee te maken.

Doe je laarzen aan als je hier gaat wandelen met je kinderen, er is een mooi ondiep stromend beekje waar de kinderen heerlijk kunnen modderen, kikkervisjes kunnen vangen of bootjes kunnen laten varen. Er is een stuk naast het riviertje waar je makkelijk met een buggy kunt lopen. De Sint-Jansberg is echter op sommige stukken best steil, kijk dus even welke route je neemt met een kinderwagen. Er zijn er namelijk genoeg die wel goed begaanbaar zijn ook met kinderwagen.
Veel plezier!

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/sint-jansberg

Speeltuin Gewoon Buiten in Overloon

Leuk voor alle leeftijden!

Het mooie van deze speeltuin is dat hij leuk is voor alle leeftijden, maar vooral dat hij ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Hierdoor kunnen alle kinderen elkaar ontmoeten en samen spelen. Voor de grote kinderen is er ook nog een educatief stuk, want de speeltuin bevindt zich op het terrein van het oorlogsmuseum. Je ziet er tanks, bruggen en bunkers. Best indrukwekkend, maar omdat je in een mooi bosgebied bent en lekker buiten bent, kun je ook meteen weer afschakelen. Heerlijk in de wind en de regen, met de laarzen door de modder, tijdens de herfstvakantie!

www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl

De groene Poort in Landhorst

De speeltuin is klein maar fijn. Helemaal van natuurlijke materialen gemaakt en in principe geschikt voor alle leeftijden. Ik zou zelf zeggen dat het meer iets is voor kinderen van 2 tot een jaar of 7. De speeltuin ligt aan de bosrand dus goed te combineren met een wandeling.

https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/noordoost-brabant/wandelroute-landhorst

En tot slot kijk ook eens op de site van OERR voor nog meer leuke natuur tips tijdens deze herfstvakantie!
https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/speelplekken

Geniet van jullie tijd samen!
Liefs,
Hanneke

En kijk naar eens naar de bomen als je in de natuur bent. Ze gebruiken de herfst om alles wat hun niet meer dient los te laten. Zich even terug te trekken zodat ze in het voorjaar weer tot bloei kunnen komen. Laat de wind door je gezicht waaien en geniet van dat wat echt belangrijk is. Jij en je kinderen! Een hele fijne Herfstvakantie gewenst!


Meer lezen van Hanneke

No Comments

    Leave a Reply